Δολοφονία στο Μεσολόγγι: Πώς «κλωνοποίησε» η ΕΛ.ΑΣ. την κάρτα κινητού του θύματος – Τι αναζητούν στα ψηφιακά ίχνη οι ερευνητές

2 months ago 12

Εντατικές και προς κάθε κατεύθυνση είναι οι έρευνες των αρχών για την διαλεύκανση της δολοφονίας του 31χρονου στο Μεσολόγγι. Το κινητό που είχε την ημέρα της εξαφάνισής μαζί του το θύμα, φέρεται να ανήκε στην πρώην σύντροφό του και εξετάζεται από την αστυνομία, μέσω μια ιδιότυπης διαδικασίας καθώς η συσκευή δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής.

Το κινητό τηλέφωνο που είχε μαζί του ο Μπάμπης την ημέρα που εξαφανίστηκε ήταν στο όνομα της πρώην συντρόφου του που ζει στη Ρόδο. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου ήρθαν σε επαφή μαζί της και της ζήτησαν να μεταβεί σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και να προμηθευτεί νέα κάρτα sim, που αντιστοιχούσε στον τηλεφωνικό αριθμό που χρησιμοποιούσε ο νεαρός κυνηγός.

Πράγματι η κοπέλα, ανταποκρίθηκε άμεσα, προμηθεύτηκε την κάρτα sim την παρέδωσε στην Ασφάλεια Ρόδου και αεροπορικώς έφτασε την ίδια ημέρα στο αεροδρόμιο ελευθέριος Βενιζέλος όπου την παρέλαβε αστυνομικός της Ασφάλειας Μεσολογγίου και την μετέφερε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

 Πώς «κλωνοποίησε» η ΕΛ.ΑΣ. την κάρτα κινητού του θύματος – Τι αναζητούν στα ψηφιακά ίχνη οι ερευνητέςIntime

Οι ερευνητές με την νέα κάρτα sim δημιούργησαν κινητό «κλώνο» του Μπάμπη Κούτσικου, αλλά δεν μπόρεσαν στις πρώτες κρίσιμες ημέρες της έρευνας να αντλήσουν στοιχεία, τόσο για την διαδρομή που ακολούθησαν με το αυτοκίνητο όσο και για τις συνομιλίες του είχε το θύμα.

Ετσι οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε μια μεγάλη ακτίνα, και τελικά το πτώμα του νεαρού βρέθηκε από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο στην περιοχή της Ευαγγελίστριας.

Και σήμερα, Παρασκευή 26/1, τέσσερις ημέρες μετά την ανεύρεση της σορού του 31χρονου συνεχίστηκαν οι έρευνες από τους ναρκαλιευτές του Στρατού για την καραμπίνα του θύματος, αλλά χωρίς αποτελέσματα.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι έρευνες για το κινητό του Μπάμπη στη περιοχή της Ανατολικής Κλείσοβας, όπου εντοπίστηκε και το τελευταίο στίγμα του, μετά την δολοφονία του.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-