Χαμάς: Δεν περιμένουμε κάτι καλό από τον Μπάιντεν

2 months ago 11

Οι Παλαιστίνιοι δεν ξεγελιούνται από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν περί δυνατότητας ίδρυσης ενός παλαιστινιακού κράτους αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Χαμάς, κάνοντας λόγο για «ψευδαίσθηση».

«Η ψευδαίσθηση που ο Μπάιντεν κηρύττει υπέρ ενός Κράτους της Παλαιστίνης δεν ξεγελά τον λαό μας», ανέφερε σε δελτίο τύπου ο Ίζατ αλ Ρισίκ, μέλος του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης, που βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι «ένας πλήρης εταίρος του γενοκτονικού πολέμου και ο λαός μας δεν αναμένει τίποτα καλό από εκείνον», σχολίασε ο αξιωματούχος της Χαμάς, επικρίνοντας «εκείνους που θεωρούν τους εαυτούς τους επίσημους εκπροσώπους του παλαιστινιακού λαού και που θέλουν να αποφασίζουν για τον παλαιστινιακό λαό για το είδος της χώρας που του ταιριάζει».

Χθες, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, δήλωσε πως ο Τζο Μπάιντεν «συνεχίζει να πιστεύει στην προοπτική και τη δυνατότητα» ενός παλαιστινιακού κράτους, όμως «αναγνωρίζει ότι θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να φθάσουμε εκεί».

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-