Θέμις Μπαζάκα: Να μπει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο, να πάψουν τα θρησκευτικά

1 month ago 10

«Ξεκινάει το παιδάκι 6 χρονών το μάθημά του με προσευχή, συγγνώμη, αλλά ήμαρτον» λέει η Θέμις Μπαζάκα και τάσσεται υπέρ της σεξουαλικής διαπαιδαγώγισης στα σχολεία.

Η Θέμις Μπαζάκα είναι εκ των πρωταγωνιστών της νέας σειράς Milky Way, που έκανε πρεμιέρα πριν μερικές μέρες στο Mega και με αφορμή αυτό μίλησε στο Λοιπόν.

Η γνωστή ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κοινωνία αντί να κάνει βήματα μπροστά, κάνει… πίσω και σε αυτό ευθύνη έχει και η πολιτεία.

«Πρέπει να γίνει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο, πρέπει να πάψουν τα θρησκευτικά, πρέπει όλοι να μιλούν στα παιδιά πιο ανοιχτά για κοινωνικά θέματα. Δεν γίνεται άλλο αυτό το πράγμα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η κοινωνία μας είναι έτοιμη να δεχτεί τα μηνύματα που θίγει το «Milky Way»;

Όχι δεν είναι έτοιμη, αλλά το καλό που της θέλω, να κάτσει να το δει, μπας και ανοίξει το μάτι όλων. Εμείς που είμαστε καλλιτέχνες δεν ξεκινάμε να κάνουμε ποτέ μια δουλειά αναρωτώμενοι αν αυτό θα αρέσει στο τηλεοπτικό ή θεατρικό κοινό. Έρχεται μια επιθυμία, το πιστεύουμε, το υπερασπιζόμαστε και σας το προσφέρουμε. Από εκεί και ύστερα, σε άλλον θα αρέσει και σε άλλον όχι. Σίγουρα, είναι μια σειρά προκλητική, η οποία θα δημιουργήσει εντάσεις, γιατί δυστυχώς η κοινωνία μας είναι συντηρητική.

Ακόμη, το 2023;

Μα εγώ πιστεύω ότι γίνεται ακόμη πιο συντηρητική τα τελευταία χρόνια. Η θρησκοληψία, ο ρατσισμός, ο φασισμός είναι γύρω μας. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Να μην προχωράει, να μην θέλει ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια του.

Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Δεν υπάρχει εκπαίδευση, ούτε από την οικογένεια, ούτε από το σχολείο. Μια χώρα που ξεκινάει το παιδάκι 6 χρονών το μάθημά του με προσευχή, συγγνώμη -πάρτε το όπως θέλετε-, αλλά ήμαρτον. Πού γίνεται αυτό το πράγμα; Σε λίγο θα μας απαγορεύουν δεν ξέρω κι εγώ τι. Θέλω να πω ότι χρειάζεται μια πολιτική απέναντι σε αυτά τα πράγματα. Οι άνθρωποι οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την εξουσία, πρέπει να προχωρήσουν αυτό το πράγμα και να το ανοίξουν. Πρέπει να γίνει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο, πρέπει να πάψουν τα θρησκευτικά, πρέπει όλοι να μιλούν στα παιδιά πιο ανοιχτά για κοινωνικά θέματα. Δεν γίνεται άλλο αυτό το πράγμα.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2023. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-