Θεσσαλονίκη: Αθώος 40χρονος για κατηγορία βιασμού - Ένοχος για διακίνηση 18χρονης

2 weeks ago 9

Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε τον Αφγανό σε φυλάκιση 5 ετών για διακίνηση της τότε 18χρονης από την Τουρκία στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο έπηλυς να οδηγηθεί και πάλι στην φυλακή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤnews, ο 40χρονος Αφγανός, είχε κατηγορηθεί για «βιασμό κατ’ εξακολούθηση» και για «εμπορία ανθρώπων» σε βάρος μιας 18χρονης συμπατριώτισσάς του, το 2020.

Κατά την ακροαματική διαδικασία όμως έγινε δεκτό ότι η φερόμενη ως παθούσα, προέβη σε ψευδή καταγγελία σε βάρος του.

Η νεαρή γυναίκα είχε καταγγείλει στην αστυνομία, ότι εγκατέλειψε το Αφγανιστάν, ταξιδεύοντας μέσω Κωνσταντινούπολης, για να ξεφύγει από τον σύζυγό της που την κακοποιούσε και από τον έλεγχο των Ταλιμπάν αλλά, όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη, έπεσε στα χέρια του 40χρονου, ο οποίος της έκανε τη ζωή μαρτύριο.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν άσκησε βία στην καταγγέλλουσα, ενώ μάρτυρες κατέθεσαν ότι τους έβλεπαν μαζί, να βαδίζουν «χέρι- χέρι και με το χαμόγελο στα χείλη».

Όπως προέκυψε, ο 40χρονος Αφγανός βρισκόταν νόμιμα στη χώρα μας, καθώς είχε χαρτιά, εργαζόταν και νοίκιαζε σπίτι.

Εκτός από την αθωωτική κύρωση για τα παραπάνω αδικήματα, το δικαστήριο απήλλαξε τον κατηγορούμενο και για την «ηθική αυτουργία σε διακίνηση αλλοδαπών άγνωστου αριθμού και ταυτότητας», για την οποία τον είχε επίσης καταγγείλει η ομοεθνής του.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-