Αννούλα Τριανταφυλλίδη: Η εξαφάνιση πριν 43 χρόνια από παραλία της Μάνης που μένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη

2 hours ago 1

Η συγκλονιστική υπόθεση της εξαφάνισης της δίχρονης Αννούλας Τριανταφυλλίδη πριν 43 χρόνια, στη Μάνη παραμένει μέχρι σήμερα ένα μεγάλο μυστήριο.

Από τις 19 Αυγούστου 1981 και μέχρι σήμερα, κάποιοι αναζητούν τα ίχνη της μικρής – τότε – Άννας Τριανταφυλλίδη, η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μπροστά στα μάτια της μητέρας της στο ήσυχο παραθαλάσσιο Σκουτάρι της Μάνης.

Το περιστατικό ήταν πρωτοφανές για τα δεδομένα της εποχής και ήταν η πρώτη εξαφάνιση ανηλίκου στα ελληνικά χρονικά που πήρε τόσο μεγάλη έκταση και δημοσιότητα, προκαλώντας μια μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών, δυστυχώς όμως χωρίς ποτέ να βρεθεί ίχνος του παιδιού.

43 αργότερα, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει. Η εξαφάνιση της Αννούλας παραμένει ένα μεγάλο και άλυτο μυστήριο και ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή χωρίς ποτέ να μάθει τι συνέβη στο παιδί του.

Το χρονικό της εξαφάνισης και το επικρατέστερο σενάριο

Η μικρή Αννούλα, 2 ετών τότε, έκανε διακοπές με την οικογένειά της στο εξοχικό της στο ήσυχο και παραθαλάσσιο Σκουτάρι Μάνης.

Όταν η μητέρα αναζήτησε για το μεσημεριανό φαγητό το κοριτσάκι, αυτό ήταν άφαντο. Η μητέρα της βρήκε μόνο τη φίλη της στο σημείο. Η Αννούλα είχε εξαφανιστεί στις 19 Αυγούστου 1981 από την παραλία Αγιά, στο Σκουτάρι της Μάνης.

Η μητέρα την αναζητούσε στην παραλία, φώναζε το όνομά της αλλά η Άννα… πουθενά. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων η μικρούλα κατευθύνθηκε προς το σημείο που βρίσκονταν τροχόσπιτα παραθεριστών.

Ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου αλλά και πατημασιές παιδιού που βρέθηκαν οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι έπεσε θύμα απαγωγής.

Οι έρευνες από δύτες, στην παραλία και τις σπηλιές, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ομάδες ειδικών με εκπαιδευμένα σκυλιά χτένισαν την περιοχή χωρίς όμως να βρουν ίχνος του μικρού κοριτσιού.

Ήταν λες και άνοιξε η γη και το κατάπιε.

Η φωτογραφία της μικρής Άννας άρχισε να δημοσιεύεται στις εφημερίδες μήπως και κάποιος έχει δει το παιδί.

Η εκδοχή του πνιγμού αποκλείστηκε γρήγορα, καθώς η σορός του παιδιού θα είχε βγει στην επιφάνεια. Το ατύχημα δεν θεωρήθηκε πιθανό σενάριο, καθώς, μετά από πολύχρονες έρευνες, το άψυχο κορμί της μικρής θα είχε βρεθεί. Όλοι, συγγενείς, αρχές και γονείς έκλιναν προς το σενάριο της αρπαγής και πιθανότατα από παραθεριστές του εξωτερικού. 

Λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση του παιδιού, στάλθηκαν επιστολές στους γονείς του παιδιού που άφηναν αιχμές ότι κάποιο ζευγάρι άρπαξε το παιδί αλλά δεν αποδείχτηκε τίποτα ποτέ.

Οι έρευνες δεν σταμάτησαν ποτέ. Αμερικανοί εγκληματολόγοι συνέθεσαν ψηφιακά σκίτσα με το πώς θα έμοιαζε η Άννα, μεγάλη πια, στις ηλικίες των 17 και των 28 χρόνων.

Μάλιστα, το 2013 προέκυψαν δύο ξεχωριστές περιπτώσεις γυναικών που είχαν εντοπίσει κοινά στοιχεία με το αγνοούμενο κοριτσάκι της Μάνης αλλά τα αποτελέσματα DNA έσβησαν τις όποιες ελπίδες…

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-