Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η φαρμακοποιός που πουλούσε ναρκωτικά φάρμακα

3 months ago 17

Οι δικαστικοί λειτουργοί επέβαλαν στην φαρμακοποιό την καταβολή χρηματικής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ αλλά και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφήνοντας την ελεύθερη μετά την απολογία της.

Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη κατηγορούμενη είχε συλληφθεί ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή κλιμακίου της Αρχής Εθνικής Διαφάνειας, και σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών με τη μορφή της κατοχής.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας διαπιστώνεται ότι στο φαρμακείο της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 69 συσκευασίες με 1820 δισκία ναρκωτικών φαρμάκων, τα οποία κατείχε χωρίς την ταινία γνησιότητας, ενώ εντοπίστηκαν κι άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα που δεν έφεραν τα προβλεπόμενα κουπόνια- και για την περίπτωση αυτή διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Από την πλευρά της η κατηγορούμενη απολογούμενη φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυριζόμενη ότι επρόκειτο για φάρμακα που συνταγογραφήθηκαν ηλεκτρονικά και για λόγους οικονομικής διευκόλυνσης των πελατών της τα κρατούσε στο φαρμακείο για να τα διαθέσει σιγά σιγά όταν θα ήταν σε θέση να τα πληρώσουν.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-