Θεσσαλονίκη: Timelapse βίντεο της μετακίνησης του “Βέλους” από τη Νέα Παραλία μέχρι το Λιμάνι

2 weeks ago 3

20/11/2023 10:51

|

THESTIVAL TEAM

Ένα εντυπωσιακό timelapse βίντεο από τη μεταφορά του αντιτορπιλικού “Βέλους” από τη Νέα Παραλία στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδωσε στη δημοσιότητα καπετάνιος ρυμουλκού σκάφους που συνέδραμε στη μετακίνηση.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ ρυμουλκήθηκε το αντιτορπιλικό “Βέλος” μετά το ρήγμα που υπέστη

Σε ασφαλές σημείο, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης πλαγιοδέτησε το πλωτό Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα ΑΤ Βέλος το οποίο «λαβώθηκε» από την κακοκαιρία στη Νέα Παραλία της πόλης. Χθες, έγιναν εργασίες απάντλησης των υδάτων που είχαν εισβάλει στο εσωτερικό του ιστορικού πλοίου, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει νέα επιθεώρηση από δύτες, ώστε να εκτιμηθούν οι ζημιές. Στη συνέχεια, θα αποφασιστεί πού θα μεταφερθεί ώστε να εκτελεστούν οι εργασίες επισκευής του.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ρήγμα στο “Βέλος” εξαιτίας της θαλασσοταραχής (φωτο)

@captaindimitriss #viralvideo #viraltiktok #tuglife #fyp #myoffice #thessaloniki #captain #tugmaster #myview #hellas🇬🇷tiktok #warship ♬ Ομορφομάνα Θεσσαλονίκη – ΙΩΑΝΝΑ ΣΟΥΠΙΟΥ

Το «Βέλος» έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές στην πρύμνη του, καθώς προσέκρουσε -λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν- στις δέστρες της προβλήτας όπου βρισκόταν (από το 2019), για να το επισκέπτεται το κοινό.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2023. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-