Θύελλα και κόντρες στη Βουλή για το sugar daddies του Κουτσούμπα

3 months ago 7

Νέα ένταση σε υψηλούς τόνους για την αναφορά Κουτσούμπα σε «φοιτήτριες sugar daddies» προκλήθηκε στη Βουλή, μεταξύ της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος υποστήριξε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής την αναφορά που έκανε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας πως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και «η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους».

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή ζήτησε τον λόγο και είπε πως «όταν άκουγα το πρωί τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ να κάνει αυτή την αναφορά δεν πίστευα στα αυτιά μου, το ξανακούω και τώρα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ. Θλίβομαι πάρα πολύ και ως γυναίκα. Είναι μια απαράδεκτη σεξιστική δήλωση αυτή. Λυπάμαι πάρα πολύ που την αναφέρατε και επιμένετε κιόλας…»

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος τής απάντησε από τα έδρανα και σε υψηλούς τόνους ότι «αλλοιώνετε αυτό που λέμε… Είναι μία πραγματικότητα. Εμείς καταγγέλλουμε την πραγματικότητα. Αυτή την πραγματικότητα εσείς την θρέφετε με τις πολιτικές σας που μετατρέπετε τα κορίτσια σε συνοδούς υπηρεσιών πολυτελείας και αυτό είναι κατάπτυστο. Αυτό λέμε ως ΚΚΕ

Η υφυπουργός, τού ανταπάντησε πως, «θλίβομαι ακόμα περισσότερο που επιμένετε…».

Καραθανασόπουλος: Mirror και Sun για sugar daddies

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, όμως, όχι μόνο επέμεινε, αλλά επανήλθε καταθέτοντας στα πρακτικά «για να μην υπάρχει παρεξήγηση», όπως είπε «πρώτον ένα δημοσίευμα της αγγλικής Mirror για χιλιάδες φοιτητές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα sugar daddies. Της Sun για διαφήμιση τροχόβιλης sugar daddies και sugar mames». Του Βελγίου «τώρα και στο Βέλγιο με πάνω από 300.000 να έχουν εγγραφεί στη δημοφιλή σκανδιναβική πλατφόρμα sugar daddies», όπως σας καταθέτω και άλλα τέτοια δημοσιεύματα από Ολλανδία και Σουηδία ώστε να μην φανεί ότι το ΚΚΕ στοχοποιεί τις γυναίκες. Άλλοι τις χρησιμοποιούν και άλλοι τις στιγματίζουν».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κύριε Κουτσούμπα ανακαλέστε

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου με ανακοίνωσή της μίλησε για «εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική και βαθιά υποτιμητική την αναφορά του κ. Κουτσούμπα» πως τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να αναζητούν «sugar daddies».

Ως η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος, η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα να ανακαλέσει, σήμερα παραμονή της ημέρας της γυναίκας, αυτή τη δήλωση και να ζητήσει συγγνώμη.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-