Θωρακίζεται η Θεσσαλονίκη για τον χιονιά - 4.000 τόνοι αλατιού και 100 εκχιονιστικά στην Περιφέρεια

3 months ago 31

Προ των πυλών βρίσκεται σφοδρή κακοκαιρία με τη Θεσσαλονίκη να θωρακίζεται, καθώς αναμένονται χιόνια στην Κεντρική Μακεδονία.

Γι΄αυτό τον λόγο οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουν οπλιστεί με εκχιονιστικά μηχανήματα και τόνους αλατιού για να αντιμετωπίσουν τα χιόνια.

Σε σύσκεψη συντονιστικού χαρακτήρα που έγινε σήμερα στην Περιφέρεια, συζητήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο και το στοίχημα να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι το Σαββατοκύριακο όπως αναφέρει το thesstoday.gr. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας από ειδικούς, o μεγαλύτερος όγκος χιονιού θα «χτυπήσει» τις δυτικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως το Ωραιόκαστρο, ο Λαγκαδάς και η Χαλκηδόνα, ενώ λιγότερο χιόνι θα πέσει στα ανατολικά και μέσα στο κέντρο.

Ο επικεφαλής του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας Μπάμπης Στεργιάδης δηλώνει στο Τhesstoday.gr ότι η Περιφέρεια διαθέτει επάρκεια μηχανημάτων και αλατιού, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. «με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις η χιονόπτωση θα διαρκέσει λίγες ώρες και εκτιμάμε ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής, «στο σχέδιο αυτό θα συνδράμουν πάνω από 100 εκχιονιστικά μηχανήματα και 4.000 τόνοι αλατιού από τις αποθήκες της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη είναι εφοδιασμένη με 32 εκχιονιστικά και 800 τόνους αλατιού».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-