Θριάσιο: Ξεκινά η εμβληματική επένδυση των 220 εκατ. ευρώ – Κατατέθηκε πρόταση αδειοδότησης

1 month ago 5

Σε θέση εκκίνησης μπαίνει το «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο», η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Αττική μετά το Ελληνικό. Με προδιαγραφές να γίνει το μεγαλύτερο επιχειρηματικό πάρκο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, κατατέθηκε αίτηση για την υλοποίηση της εμβληματικής επένδυσης των 220 εκατ. ευρώ προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Το υπό κρίση επιχειρηματικό σχέδιο αφορά στην ανάπτυξη του πρώτου Επιχειρηματικού Πάρκου στον χώρο των Logistics, με τα εξής χαρακτηριστικά:

• 260.626 τ.μ. αποθηκευτικοί χώροι

• 5.278 τ.μ. υποστηρικτικές λειτουργίες

• 42.000 τ.μ. χώροι διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων με τερματικό σταθμό και αποθήκη (container terminal)

• 7.250 μ. ασφαλτοστρωμένων οδών κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

• 5.740 μ. σιδηροδρομικής γραμμής

• 1.140 μ. σιδηροδρομικές αποβάθρες φορτοεκφόρτωσης

• 165 υπαίθριες θέσεις στάθμευσης υπαίθριες μεγάλων φορτηγών

• 1.279 υπαίθριες θέσεις στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων

• 385 θέσεις μεγάλων οχημάτων φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων

• Φωτοβολταϊκές μονάδες ισχύος 10,20 MW με σύστημα αποθήκευσης 7MW

Οι προοπτικές

«Το «Θριάσιο» θα γίνει το μεγαλύτερο και το πρώτο «έξυπνο», «πράσινο» επιχειρηματικό πάρκο της ΝΑ Ευρώπης αλλά και ένα από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης. Ένα έργο που θα καθιερώσει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό κόμβο διεθνούς εμβέλειας για τα Logistics, προσφέροντας πρόσβαση σε υπερσύγχρονες ψηφιακές υποδομές και καινοτόμες λύσεις αυτοματισμού αποθήκευσης. Αλλά και ένα έργο που πρωτίστως θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την υποβολή της αίτησης.

Κόμβος Logistics

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο», Βασίλης Μαγκλάρας, δήλωσε ότι: «Το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο θα καταστεί με τη λειτουργία του, το όχημα για την ανάδειξη της Ελλάδας σε σύγχρονο, διεθνή κόμβο της Νοτιανατολικής Ευρώπης του κλάδου των logistics. Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Αττική, μετά το Ελληνικό, η οποία υλοποιείται σε μια συνολική έκταση 588.326 τ.μ. Στην τελική του φάση, το ΘΕΚ προσδοκά να διαθέτει περισσότερα από 265 στρέμματα εγκαταστάσεων, εκ των οποίων πάνω από 220.000 τ.μ. θα αφορούν ισόγειους χώρους πολλαπλών χρήσεων κατάλληλους για Logistics και ελαφριά μεταποίηση. Είναι έργο για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, καθώς θα αναπτυχθεί με σύγχρονους και βιώσιμους όρους για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον, προκειμένου να εξυπηρετήσει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την πολιτική και διοικητική ηγεσία των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών και Μεταφορών που συνέβαλαν τα μέγιστα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της συγκεκριμένης εμβληματικής επένδυσης».

Η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας, Θέμις Ευτυχίδου, δήλωσε: «Πρόκειται για μια επένδυση που έχει ανάγκη η χώρα για την περαιτέρω εδραίωσή της στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας, κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ταχεία αδειοδότηση και υλοποίησή της».

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2023. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-