Θρίλερ με την διάσωση της Credit Suisse - Ο βασικός μέτοχος κρίνει μικρό το τίμημα εξαγοράς από την UBS

1 week ago 5

Παγκόσμια ανησυχία έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στην Credit Suisse, μια τράπεζα που συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο διαχειριστών πλούτου. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, προσφέρεται να την εξαργυρώσει για έως και ένα δισεκατομμύριο δολάρια με την ελπίδα να αποφευχθεί ένα νέο κύμα πανικού στις αγορές. 

Πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν ότι η Credit Suisse απορρίπτει την προσφορά της UBS, καθώς βασικός μέτοχός της θεωρεί το τίμημα πολύ χαμηλό. Η προσφορά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα,  θα πλήξει τους μετόχους και τους εργαζόμενους που έχουν μετοχές. 

Οι Financial Times ανέφεραν ότι η UBS προσφέρει τιμή 0,25 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, που θα καταβληθεί σε μετοχές της UBS. Στην προσφορά της προς την Credit Suisse, επέμεινε επίσης σε μια ουσιώδη δυσμενή αλλαγή που ακυρώνει τη συμφωνία εάν τα περιθώρια πιστωτικής αθέτησης της εκτιναχθούν κατά 100 μονάδες βάσης ή περισσότερο. Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Credit Suisse έκλεισαν την Παρασκευή στο 1,86 ελβετικό φράγκο.

Οι ελβετικές αρχές, σύμφωνα με το Bloomberg, επιδιώκουν να μεσολαβήσουν για μια συμφωνία που θα αντιμετωπίσει την πτώση της Credit Suisse, η οποία προκάλεσε σοκ στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα την περασμένη εβδομάδα. Η ενίσχυση της ρευστότητας από την ελβετική κεντρική τράπεζα σταμάτησε για λίγο τις πτώσεις, αλλά το δράμα της αγοράς ενέχει τον κίνδυνο να συνεχίσουν να φεύγουν οι πελάτες ή οι αντισυμβαλλόμενοι, με πιθανές επιπτώσεις στον ευρύτερο κλάδο.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η ελβετική κυβέρνηση σχεδιάζει να αλλάξει τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης, προκειμένου να παρακάμψει την ψηφοφορία των μετόχων για τη συναλλαγή.

Με πληροφορίες και από Bloomberg

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο