Η Μόσχα αντεπιτίθεται στην Ουκρανία μετά την επίθεση με drones και πυραύλους σε ρωσικούς τερματικούς σταθμούς πετρελαίου

3 months ago 11

22/01/2024 12:25

|

THESTIVAL TEAM

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν πυρά για αντίποινα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έπειτα από επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή σε έναν ακόμη ρωσικό πετρελαϊκό τερματικό σταθμό, στην κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Ντονέτσκ και σε εννέα ουκρανικές περιοχές.

Η Μόσχα σύμφωνα με το capital.gr, κατηγόρησε το Κίεβο ότι εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση σε αγορά της πόλης Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 20, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή διέψευσαν ότι πραγματοποίησαν το χτύπημα, δηλώνοντας ότι “δεν διεξήγαγαν καμία πολεμική επιχείρηση με μέσα καταστροφής”.

Σε άλλο σημείο, πυρκαγιά ξέσπασε σε τερματικό σταθμό της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Novatek στη Βαλτική Θάλασσα, δήλωσε περιφερειακός αξιωματούχος την Κυριακή, εν μέσω αναφορών για εντοπισμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιοχή. Αρκετοί άλλοι ρωσικοί τερματικοί σταθμοί πετρελαίου έχουν στοχοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, στις περιοχές Μπριάνσκ και Λένινγκραντ.

Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν εννέα περιοχές της χώρας την Κυριακή.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-