Νετανιάχου: Εξωφρενική η κατηγορία για γενοκτονία, το Ισραήλ θα συνεχίσει να αμύνεται ενάντια στη Χαμάς

2 months ago 7

Το Ισραήλ «θα συνεχίσει να αμύνεται ενάντια στη Χαμάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ χαρακτήρισε «εξωφρενική» την κατηγορία για γενοκτονία στη Γάζα.

Σε δήλωσή του μετά την ετυμηγορία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ, ο κ. Νετανιάχου ανέφερε ότι «η δέσμευση του Ισραήλ στο διεθνές δίκαιο είναι ακλόνητη. Εξίσου ακλόνητη είναι η ιερή μας δέσμευση να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας και να υπερασπιζόμαστε τον λαό μας. Όπως κάθε χώρα, το Ισραήλ έχει ένα εγγενές δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του».

«Η ποταπή προσπάθεια να αρνηθεί κανείς στο Ισραήλ αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα είναι κατάφωρη διάκριση σε βάρος του εβραϊκού κράτους, και δικαίως απορρίφθηκε. Η κατηγορία για γενοκτονία που διατυπώθηκε κατά του Ισραήλ δεν είναι μόνο ψευδής, είναι εξωφρενική και οι ευπρεπείς άνθρωποι παντού θα πρέπει να την απορρίψουν» σημείωσε.

Ο κ. Νετανιάχου τόνισε ότι «την παραμονή της διεθνούς ημέρας μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, δεσμεύομαι και πάλι ως πρωθυπουργός του Ισραήλ – ποτέ ξανά». Επεσήμανε ότι «το Ισραήλ θα συνεχίσει να αμύνεται ενάντια στη Χαμάς, μια γενοκτόνο τρομοκρατική οργάνωση» και πρόσθεσε ότι «στις 7 Οκτωβρίου, η Χαμάς διέπραξε τις πιο φρικτές φρικαλεότητες κατά του εβραϊκού λαού από το Ολοκαύτωμα και ορκίζεται να επαναλαμβάνει αυτές τις φρικαλεότητες ξανά και ξανά και ξανά».

«Ο πόλεμος μας είναι ενάντια στους τρομοκράτες της Χαμάς, όχι ενάντια στους Παλαιστίνιους αμάχους» σημείωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. Είπε επίσης ότι «θα συνεχίσουμε να διευκολύνουμε την ανθρωπιστική βοήθεια και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κρατήσουμε τους αμάχους μακριά από τον κίνδυνο, ακόμη και όταν η Χαμάς χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας και τον λαό μας».

Israel's commitment to international law is unwavering. Equally unwavering is our sacred commitment to continue to defend our country and defend our people.

Like every country, Israel has an inherent right to defend itself.

The vile attempt to deny Israel this fundamental right… pic.twitter.com/IvxwF6HHDV

— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) January 26, 2024

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Το Ισραήλ να λάβει μέτρα για να αποτρέψει πράξεις γενοκτονίας στη Γάζα

Τη λήψη όλων των μέτρων που διαθέτει προκειμένου να αποτραπούν πράξεις γενοκτονίας στη Γάζα ζήτησε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης από το Ισραήλ, διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν κίνδυνοι για την επιδείνωση της κατάστασης. Ωστόσο, το Δικαστήριο δεν διέταξε ρητά την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Κατά την έναρξη της ανάγνωσης της ετυμηγορίας στην υπόθεση της προσφυγής της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ, το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι έκρινε πως έχει την δικαιοδοσία να αποφασίσει την λήψη επειγόντων μέτρων στην υπόθεση της προσφυγής κατά του Ισραήλ για την διάπραξη γενοκτονίας στην Λωρίδα της Γάζας και ότι δεν απορρίπτει την προσφυγή, όπως ζήτησε η ισραηλινή πλευρά.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το Ισραήλ πρέπει να διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις του δεν διαπράττουν γενοκτονία και να λάβει μέτρα για την βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Γάζα, επιτρέποντας την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Διαβάστε επίσης:

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Το Ισραήλ να λάβει μέτρα για να αποτρέψει πράξεις γενοκτονίας στη Γάζα

Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: «Χάγη και κουραφέξαλα»

.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-