Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα στο τροχαίο δυστύχημα έξω από την Βουλή προτείνει η εισαγγελέας

1 week ago 2

Την ενοχή του αστυνομικού που οδηγούσε το βουλευτικό όχημα που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή με θύμα τον Ιάσονα Λαλαούνη τον Μάρτιο του 2021, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Ά Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Ο εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. 

Ο εισαγγελέας τόνισε στην αγόρευση του για το τροχαίο έξω από την Βουλή ανέφερε πως ο οδηγός του οχήματος «δεν επέδειξε την οφειλόμενη προσοχή και με αυτήν την αμέλεια προκάλεσε το θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη, οδηγώντας απερίσκεπτα και μη σεβόμενος τον ΚΟΚ. Γνώριζε πολύ καλά πως απαγορευόταν και ακολούθησε την παρακινδυνευμένη πρακτική. Υπήρχε νόμιμος τρόπος για να εισέλθει το όχημα στην Βουλή , τρόπος που δεν ακολουθήθηκε. Συσσωρεύτηκα επέδειξε αμελή συμπεριφορά.»

Ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει συνυπαιτιότητα και του θύματος το οποίο οδηγούσε πάνω από το νόμιμο όριο ταχύτητας και προφανέστερα αντιλήφθηκε πως το ταξί είχε ακινητοποιηθεί.

«Αυτό μπορεί να ληφθεί υπόψιν στην επιμέτρηση ποινής. Το βαρύτερο ποσοστό αμέλειας βαρύνει τον κατηγορούμενο. Ζητώ την ενοχή του όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο» κατέληξε ο εισαγγελέας.

Η απόφαση του Δικαστηρίου θα εκδοθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου.

Τι υποστήριξε ο αστυνομικός

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ισχυρίστηκε πως αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί μόνο όταν βγήκαμε έξω από το όχημα του.

«Βγήκαμε από το αμάξι και έκπληκτοι είδαμε τη μηχανή και τον αναβάτη και ασυναίσθητα πήγαμε προς το μέρος του. Ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να δώσουμε αίμα, ο συνοδηγός μου επισκέφθηκε οικογένεια στον Ευαγγελισμό. Δεν αντιληφθήκαμε ότι είχαμε τροχαίο εκείνη τη στιγμή» είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ενώ νωρίτερα εξέφρασε τη λύπη του που έφυγε ένας νέος άνθρωπος.

Πρόεδρος: Κοιτάξατε και αριστερά και δεξιά;

Κατηγορούμενος: Ναι.

Πρόεδρος: Μπορείτε να εκτιμήσετε την ταχύτητα της μηχανής;

Κατηγορούμενος: Σίγουρα ήταν μεγάλη η ταχύτητα. Το εκτιμώ μόνο από το γεγονός ότι ο συνοδηγός μου πετάχθηκε στο παρμπρίζ και ένα τέτοιο όχημα τραντάχθηκε.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως το πιο ασφαλές θα ήταν να έχει κάνει το τετράγωνο και να μπει από Ακαδημίας στη Βουλή, με τον πατέρα του Ιάσονα να εκρήγνυται και να λέει πως «για να μην χάσεις τρία λεπτά από τη ζωή σου σκότωσες το γιο μου».

Ο κατηγορούμενος εξέφρασε τη λύπη του όπως είπε που χάθηκε ένας νέος άνθρωπος και έκλεισε την απολογία του λέγοντας «Κρίμα έφυγε ένας νέος άνθρωπος. Είμαι και εγώ πατέρας και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το γιο μου.»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-