Το νέο MINI Aceman παρουσιάζεται στην Auto China 2024

1 week ago 3

Οι φίλοι της MINI μπορούν να προσβλέπουν σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα 18η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου. Από τις 25 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου, η MINI θα παρουσιάσει τη νέα γενιά της νέας Οικογένειας MINI στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Κίνας, στο Πεκίνο.

Στο πλαίσιο της κινεζικής έκθεσης αυτοκινήτου με θέμα “Νέα εποχή, νέα αυτοκίνητα”, η MINI γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου MINI Aceman. Με την ανεξάρτητη, αμιγώς ηλεκτρική φιλοσοφία του, το MINI Aceman τοποθετείται μεταξύ του MINI Cooper και του MINI Countryman.

Μαζί με το ηλεκτρικό MINI Cooper και στις δύο εκδόσεις ισχύος “E” και “SE” και το MINI John Cooper Works Countryman ALL4 με το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης, η MINI παρουσιάζει τη γκάμα του νέου προϊοντικού χαρτοφυλακίου της στην έκθεση Auto China 2024.

Η Auto China διοργανώνεται στο Πεκίνο κάθε δύο χρόνια από το 1990. Σε έναν εκθεσιακό χώρο που εκτείνεται σε μια επιφάνεια άνω των 200.000 τ.μ., περισσότεροι από 700 εκθέτες παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στη μεγαλύτερη σήμερα αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο.

Το MINI Cooper: Μέγιστες συγκινήσεις σε ελάχιστο αποτύπωμα

Με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το MINI Cooper διατίθεται στην έκδοση Cooper E και προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις και μεγαλύτερη αυτονομία στην παραλλαγή Cooper SE. Μαζί με την οκταγωνική μάσκα, οι εμβληματικοί στρογγυλοί προβολείς καθορίζουν το χαρακτηριστικό πρόσωπο του αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος. Όπως και με όλη τη νέα οικογένεια μοντέλων, για το MINI Cooper διατίθενται τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού (Essential, Classic, Favoured και JCW).

Στην Auto China 2024, η MINI παρουσιάζει το Cooper E σε έκδοση Favoured. Οι αποκλειστικές εξωτερικές λεπτομέρειες της εν λόγω παραλλαγής αναδεικνύονται με την απόχρωση Sunny Side Yellow που δημιουργεί αντίθεση με το λευκό χρώμα της οροφής και των καλυμμάτων των καθρεπτών. Το MINI Cooper E εντυπωσιάζει με ισχύ 135 kW/184 hp και συναρπαστική άμεση επιτάχυνση. Η μπαταρία του MINI Cooper E (συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας: 14,3-13,8 kWh/100 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο WLTP – συνδυασμένες εκπομπές CO2: 0 g/km; κατηγορία CO2: A) εξασφαλίζει αυτονομία 305 χλμ. στον κύκλο δοκιμών WLTP διαθέτοντας χωρητικότητα 40,7 kWh. Μόλις 28 λεπτά σε φορτιστή με ισχύ 75 kW είναι αρκετά για να φορτιστεί η μπαταρία του MINI Cooper E από το 10 στο 80%.

Ηλεκτρική αίσθηση go – kart με αυξημένη αυτονομία

Στο MINI Cooper SE (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 14,7 — 14,1 kWh/100 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 0 g/km, Κατηγορία CO2: A), η άμεση παροχή ισχύος του ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 160 kW/218 hp ξυπνά ακόμα πιο έντονες συγκινήσεις. Η μπαταρία υψηλής τάσης με χωρητικότητα 54,2 kWh εξασφαλίζει αυτονομία έως 402 χιλιόμετρα στον κύκλο δοκιμών WLTP.

Στην έκθεση Auto China 2024, το MINI Cooper SE σε British Racing Green θυμίζει τις αγωνιστικές επιτυχίες του κλασικού προκατόχου του.

Στην έκδοση Classic, η δίχρωμη μαύρη και μπλε πλεκτή επιφάνεια στο ταμπλό και τις πόρτες προσφέρει μια κομψή αντίθεση με τα υψηλής ποιότητας καθίσματα από vescin. Το εσωτερικό του MINI Cooper αναπτύσσεται γύρω από τη νέα σχεδιαστική γλώσσα “Charismatic Simplicity” της ΜΙΝΙ.

Η στρογγυλή οθόνη OLED, η χαρακτηριστική μπάρα διακοπτών και το επανασχεδιασμένο τιμόνι χαρακτηρίζουν τη μινιμαλιστική εμφάνιση του cockpit.

Στο περίπτερό της στο Πεκίνο, η MINI παρουσιάζει επίσης το Cooper SE στην έκδοση John Cooper Works. Η κόκκινη οροφή που δημιουργεί αντίθεση προσθέτει μία χαρακτηριστική πινελιά στην απόχρωση Legend Grey. Αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως οι χαρακτηριστικοί διαχύτες μπροστά και πίσω, η μάσκα και το λογότυπο JCW σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα της έκδοσης. Στο εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα JCW με πολύχρωμη πλέξη και μαύρο συνθετικό δέρμα με κόκκινες ραφές αντικατοπτρίζουν τη χρωματική σύνθεση του ταμπλό και της επένδυσης θυρών.

Δυναμική ευελιξία ακόμα και εκτός ασφάλτου

Επίσης στο Πεκίνο δίνει το παρών το μεγαλύτερο MINI. Με στάνταρ τετρακίνηση ALL4 και κινητήρα υψηλών επιδόσεων με ισχύ 221 kW/300 hp, το MINI John Cooper Works Countryman ALL4 (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,3 – 7,8 l/100 km κατά το πρότυπο WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 187 – 177 g/km, κατηγορία CO2: A) επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα.

Σήμα κατατεθέν της έκδοσης JCW αποτελεί ο χρωματισμός chili red στα καλύμματα των καθρεπτών, την οροφή και τα ένθετα των αεραγωγών που δημιουργεί αντίθεση και, σε συνδυασμό με τη γυαλιστερή απόχρωση Midnight Black, τονίζει το σπορτίφ ταμπεραμέντο του μοντέλου. Το εσωτερικό του ευέλικτου MINI προσφέρει άφθονο χώρο.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και ογκώδη αντικείμενα μπορούν να μεταφερθούν στο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα έως και 1.450 λίτρα όταν το πίσω κάθισμα είναι αναδιπλωμένο.

Τα MINI Experience Modes προσφέρονται για ιδιαίτερα συναρπαστικές εμπειρίες οδήγησης. Εκτός από συγκεκριμένα γραφικά στοιχεία στην οθόνη OLED, οι φίλοι της MINI μπορούν να βιώσουν μία εντελώς νέα εμπειρία στο εσωτερικό μέσω ειδικών γραφικών φωτισμού σε διαφορετικά χρώματα και μοτίβα.

Όλα τα μοντέλα της νέας οικογένειας MINI – από το MINI Cooper και το MINI Aceman μέχρι το MINI Countryman – συνδυάζουν τη γνώριμη οδηγική απόλαυση MINI με αποδοτικές τεχνολογίες στα συστήματα κίνησης και πολυάριθμες επιλογές εξατομίκευσης.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-