Το πιο δυσπρόσιτο ψιλικατζίδικο του κόσμου κρέμεται σε έναν απότομο βράχο, 120 μέτρα από το έδαφος

1 month ago 5

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της κινεζικής αγγλόφωνης εφημερίδας China Daily, το μικροσκοπικό αυτό κατάστημα των 2 τετραγωνικών μέτρων προσφέρει νερά, σνακ και αναψυκτικά στους ορειβάτες που περνούν από δίπλα του.

Βρίσκεται στο γεωλογικό πάρκο Shiniuzhai της επαρχίας Χουνάν, που φημίζεται για τους ψηλούς λόφους της με την εκπληκτική θέα και για τις ορειβατικές της δραστηριότητες. Το όνομα Shiniuzhai στα κινέζικα σημαίνει «χωριό του πέτρινου βοδιού», και προέρχεται από το σχήμα ενός από τους λόφους.

Το ψιλικατζίδικο βρίσκεται κατά μήκος μιας διαδρομής via ferrata, 800 μέτρων. Η via ferrata – στα ιταλικά σημαίνει «σιδερένιος δρόμος» – είναι μια αναρριχητική διαδρομή όπου υπάρχουν μεταλλικά βοηθήματα για να στερεώνονται οι ορειβάτες και να είναι πιο ασφαλείς.

Το ιδιαίτερο αυτό κατάστημα προκάλεσε αντίληψη όταν άνοιξε το 2018 μετά από ένα χρόνο κατασκευής. Επέστρεψε στο προσκήνιο αυτόν τον μήνα μετά από πρόσφατες αναφορές στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, και έγινε κορυφαία έφεση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η διαδρομή ως την κορυφή διαρκεί περίπου 90 λεπτά και κάθε ορειβάτης δικαιούται ένα δωρεάν μπουκάλι νερό από το κατάστημα, δήλωσε στην China Daily ο Song Huizhou, ασαφής διευθυντής του γεωλογικού πάρκου Shiniuzhai.

Πώς γίνεται ο εφοδιασμός

Τα μέλη του προσωπικού είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά προμηθειών στο κατάστημα κάθε μέρα, πρόσθεσε.

Ένας ανώνυμος υπάλληλος δήλωσε στην Beijing Youth Daily, μια άλλη κρατική εφημερίδα, ότι το ατομικό – στο κατάστημα βρίσκεται πάντα ένας υπάλληλος ανά βάρδια – μεταφέρει καθημερινά δεκάδες μπουκάλια στο σακίδιό του καθώς σκαρφαλώνει στο λόφο, το καθένα από τα οποία πωλείται έναντι 5 ως 7 γιουάν, 60 ως 90 λεπτά του ευρώ.

Στην επαρχία Χουνάν των 64 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται επίσης το Εθνικό Δασικό Πάρκο Zhangjiajie, το οποίο φημίζεται για τους πανύψηλους βράχους – στήλες, που πιστεύεται ότι ενέπνευσαν το απόκοσμο τοπίο του πλανήτη Πανδώρα στην ταινία «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον.

Με πληροφορίες από: China’s ‘most inconvenient convenience store’ hangs disconnected the broadside of a cliff by Chris Lau, CNN

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2023. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-