Το ρομπότ Σοφία έθεσε νέο… κρητικό Ζήτημα – “Η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν αυτόνομο κρατίδιο” (video)

2 weeks ago 4

Φωτογραφία: Intime

29/04/2024 17:30

|

THESTIVAL TEAM

Στο Ηράκλειο Κρήτης ταξίδεψε το διασημότερο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, η Σοφία. Απατώντας σε ερωτήσεις για την Κρήτη έθεσε εκ νέου… το Κρητικό Ζήτημα, αναφέροντας ότι το νησί θα μπορούσε να γίνει αυτόνομο κρατίδιο.

Το ρομπότ μίλησε στο πλαίσιο της 3ης Ολυμπιάδας Ρομποτικής, μια εκδήλωση διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Κρήτης και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και όπως αναφέρει το neakriti.gr κόστισε 15.000 ευρώ.

Η Σοφία απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι οποίες είχαν ήδη σταλεί νωρίτερα, προκειμένου να προετοιμαστούν και να απαντηθούν καταλλήλως από την ίδια κατόπιν κατάλληλων εντολών των χειριστών της.

Όταν άρχισε να τοποθετείται για την Κρητική διατροφή, είπε «πόσο ευλογημένος τόπος είναι αυτό το νησί, είναι παντού αυτάρκης» και τότε ανέφερε επί λέξη, ότι, «η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν και ένα αυτόνομο κρατίδιο».

Τα τοπικά ΜΜΕ χαρακτήρισαν το περιστατικό ως «γκάφα ολκής» και τόνισαν ότι δεν έπρεπε να συμβεί σε μια εκδήλωση που κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ, ειδικά από τη στιγμή που υπήρχαν έτοιμες ερωτήσεις.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-