«Χρησιμοποιούν το παιδί για αντεκδίκηση» λέει η μητέρα της 12χρονης από την Χαλκίδα

3 weeks ago 4

«Προφανώς χρησιμοποιούν το παιδί για λόγους αντεκδίκησης» ισχυρίζεται μέσω του δικηγόρου της η μητέρα της 12χρονης από τη Χαλκίδα, την οποία η κόρη της κατήγγειλε για γενετήσιες πράξεις μαζί με τον σύντροφό της μπροστά της επανειλημμένα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 12χρονη από τη Χαλκίδα εκμυστηρεύτηκε αρχικά στη γιαγιά της ότι η μητέρα της και ο σύντροφός της προχωρούσαν συστηματικά σε γενετήσιες πράξεις μπροστά της.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα γιαγιά και εγγονή να πάνε στο αστυνομικό τμήμα και να προχωρήσουν σε καταγγελία εις βάρος τους. Η κατάθεση της ανήλικης στους αστυνομικούς δόθηκε παρουσία παιδοψυχολόγου. Σε βάρος της μητέρας της και του συντρόφου της σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τ.Α. Χαλκίδας δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η πλευρά της μητέρας στοχοποιεί τον πατέρα όσον αφορά την μεταστροφή της συμπεριφοράς της 12χρονης, καθώς όπως ισχυρίζεται, μέχρι και την ημέρα της καταγγελίας η ανήλικη ήταν πολύ τρυφερή προς την μητέρα της.

«Είχαν προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας»

Η δικηγόρος της μητέρας, Μαίρη Καρλή, μιλώντας στο newsit.gr υποστηρίζει ότι η εντολέας της υπήρξε θύμα βίαιων αντιδράσεων του πρώην συζύγου της με τον οποίο έφεραν στη ζωή τρία παιδιά.

«Το συγκεκριμένο ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας. Η μητέρα έχει ξυλοκοπηθεί από τον πρώην σύζυγό της. Έχουν διαπιστωθεί οι σωματικές βλάβες από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Χαλκίδας» λέει η δικηγόρος στο newsit.gr και προσθέτει: «είχε υποβάλλει αυθημερόν μήνυση, είχε κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Ωστόσο, η πελάτισσα μου ήθελε να πάει σε τακτική δικάσιμο.

Όπως αναφέρει, «αυτά συνέβησαν τον Αύγουστο. Χώρισαν και η μητέρα φεύγει από την οικογενειακή στέγη το Νοέμβριο. Τον Ιανουάριο καταρτίζουν ιδιωτικό συμφωνητικό, συναινετική ρύθμιση των ζητημάτων, λύσης του γάμου, επιμέλειας, διατροφής και επικοινωνίας. Έχουν τρία ανήλικα παιδιά. Η πρώτη κόρη είναι 16 χρονών, το αγόρι 14 και τρίτη η 12χρονη. Η επιμέλεια των δύο πρώτων παιδιών είχε ανατεθεί αποκλειστικά στον πατέρα. Και την επιμέλεια της 12χρονης την ασκούσε η μητέρα αποκλειστικά».

Η πλευρά της μητέρας, μέσω της κυρίας Καρλή, ισχυρίζεται ότι «το κλίμα που επικρατούσε – ακόμα και μετά την λύση του γάμου και την ρύθμιση των ζητημάτων – ο πατέρας είχε παρενοχλητική συμπεριφορά. Δηλαδή έπαιρνε την μητέρα τηλέφωνο και την εξύβριζε, την απειλούσε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η ανήλικη να έχει μία άρνηση, μία δυστροπία όσον αφορά στην επικοινωνία με τον πατέρα».

Μάλιστα, όπως μας αναφέρει «υπάρχουν σχετικά μηνύματα που έχουμε στην κατοχή μας στα οποία η ανήλικη λέει στον μπαμπά της «κάνεις την μαμά να κλαίει, δεν θέλω να σου μιλήσω». Η σχέση μεταξύ μητέρας, συντρόφου και ανήλικης ήταν άριστες, σε σημείο που σε ζωγραφιές της ανήλικης που ζωγραφίζει ως οικογένειά της την μητέρα, τον σύντροφο τον οποίο αποκαλεί ‘’μπαμπά μου’’, την κόρη του συντρόφου από τον προηγούμενο γάμο του και την αποκαλεί ‘’αδερφή’’ και την ίδια. Υπάρχει πλήρης αρμονία στην σχέση αυτών των ανθρώπων».

Η δικηγόρος της 34χρονης αναφέρει ότι «η μητέρα είναι συντετριμμένη, το πώς φτάσαμε εδώ αυτό έχει συγκλονίσει την ίδια και προσπαθεί να δώσει μία λογική εξήγηση».

Το χρονικό από την πλευρά της μητέρας

Επιπλέον, περιγράφει μιλώντας στο newsit.gr το χρονικό από την ημέρα της αλλαγής της συμπεριφοράς του 12χρονου κοριτσιού μέχρι και σήμερα.

«Στις 24 Μαρτίου, η ανήλικη ενημέρωσε την μητέρα της ότι θέλει να πάει στο Αφράτι όπου μένει ο μπαμπάς της για να παίξει με την ξαδέρφη της από την πλευρά του πατέρα. Πράγματι έτσι έγινε. Τρώνε όλοι μαζί, ο σύντροφος με την μητέρα και την μικρή, και μετά η μητέρα την πάει στο Αφράτι.

Λίγο αργότερα η 12χρονη πήρε τηλέφωνο την μητέρα της για να της ζητήσει την άδεια γιατί ήθελε να κοιμηθεί το βράδυ με την ξαδέρφη της. Η 34χρονη της επέτρεψε την διανυκτέρευσει αλλά της ξεκαθάρισε ότι θα έρθει το επόμενο πρωί από το σχολείο να την παραλάβει».

Ωστόσο, όπως μας αναφέρει η κυρία Καρλή, «ξαφνικά την επόμενη μέρα, ο πατέρας της 12χρονης κάλεσε την γιαγιά, από την πλευρά της μητέρας, και της είπε ότι η μικρή ήταν άρρωστη, επειδή πονούσε η κοιλιά της και την πήραν από το σχολείο. Τότε η μητέρα ξεκίνησε τα τηλέφωνα να μάθει που και πώς είναι η κόρη της. Αρχικά δεν της σήκωναν τα τηλέφωνα. Κάποια στιγμή την πήρε η ίδια η ανήλικη και της είπε ότι θέλει για κάποιο διάστημα να μείνει με τον πατέρα της και ότι θα της πάρει ό,τι χρειάζεται. Προηγούμενες μέρες και η γιαγιά της μικρής από την πλευρά του πατέρα είχε δώσει 100€ στην ανήλικη».

Συμπληρώνει δε ότι «το παράδοξο είναι ότι στις 26 Μαρτίου, την ημέρα που έγινε η καταγγελία, πήγε η μητέρα στο σπίτι του πρώην άντρα της και έδωσε στην μικρή την σχολική της τσάντα. Εκεί αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν. Της είπε να προσέχει και ότι όποτε θέλει να την  πάρει τηλέφωνο για να έρθει σπίτι. Επίσης της είπε ότι θα της τηλεφωνεί και ότι θα πηγαίνει να την βλέπει καθημερινά και η ανήλικη της έλεγε ‘’πόσο σε αγαπάω μαμά’’. Και ξαφνικά την επόμενη μέρα γίνεται όλο αυτό για κάποια καταγγελία που υπάρχει σε βάρος της 34χρονης μητέρας».

Πότε είδαν αλλαγή συμπεριφοράς στη 12χρονη

Η πλευρά της μητέρας ισχυρίζεται ότι η «η μεταστροφή στην συμπεριφορά της ανήλικης ασφαλώς και καταδεικνύει κάτι» με την δικηγόρο της 34χρονης μητέρας να αναφέρει στο newsit.gr ότι «ενώ την επιμέλεια της ανήλικης την ασκεί η μητέρα, ο πατέρας, υπό την απειλή των ΜΜΕ, της λέει ‘’θα δεις τι έχεις να πάθεις από τις τηλεοράσεις, θα δεις τι θα σου κάνω, θα δουλεύεις για να πληρώνεις εμένα, εσύ και ο γκόμενός σου’’ και της έχουν αποκλείσει κάθε είδους επικοινωνία με την ανήλικη».

Η δικηγόρος της μητέρας αναφέρει στο newsit.gr «ασφαλώς όταν έχουμε ένα παιδάκι 12 ετών και υπάρχουν τα 100€, υπάρχουν και τα ‘’θα σου αγοράσω τα πάντα’’, δηλαδή μία ανεξέλεγκτη κατάσταση από την άλλη πλευρά που ικανοποιούν κάθε επιθυμία και ανάγκη του ανήλικου, προφανώς χρησιμοποιούν το παιδί για λόγους αντεκδίκησης ως προς την μητέρα, με διάφορα δέλεαρ». Συμπληρώνει δε ότι «ένα παιδί δεν αντιλαμβάνεται την βαρύτητα των πράξεων του, υποκινείται και χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο.

Υποτίθεται ότι το παιδί έχει δεχτεί κακοποίηση από σκηνές που έχει παρακολουθήσει μεταξύ μητέρας και συντρόφου. Όταν έχουμε ένα κακοποιημένο παιδί που έχει υποτίθεται εκμυστηρευτεί όλα αυτά που βιώνει στην γιαγιά και στον πατέρα του, αγκαλιάζει και φιλάει την μέρα της καταγγελίας και δεν δίνει το οποιοδήποτε δείγμα ότι κάτι συμβαίνει; Ο πατέρας δεν κάνει κάποια κίνηση με αφαίρεση επιμέλειας με δικαστικές ενέργειες, το πρώτο του μέλημα είναι τα κανάλια;»

Και προσθέτει ότι «συγκυριακά, αν το εξετάσει κάποιος, βλέπει ότι ο πατέρας μόλις έλαβε γνώση ότι η σχέση της πρώην γυναίκας του με τον σύντροφό της επισημοποιείται, μεθοδεύει το συγκεκριμένο περιστατικό. Πολλές φορές δυστυχώς οι γονείς εργαλειοποιούν τα παιδιά και τα χρησιμοποιούν προς επίτευξη ιδίων σκοπών τους».

«Θα απευθυνθούμε στην Εισαγγελία Ανηλίκων»

Σύμφωνα με την κα. Καρλή μέχρι και το αδίκημα της αρπαγής στοιχειοθετείται για τον πατέρα της 12χρονης. «Δεν έχει ασκηθεί κάποια δίωξη ακόμα, δεν έχουμε καταθέσει. Είμαστε στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Εμείς σήμερα θα απευθυνθούμε με αναφορά στην Εισαγγελία Ανηλίκων. Ενώ έχει αποκλειστικά την επιμέλεια της ανήλικης, αυτή την στιγμή δεν ξέρει καν που βρίσκεται το παιδί της, πώς είναι η ψυχοσυναισθηματική του κατάσταση, ούτε η σωματική του υγεία. Μέχρι και το αδίκημα της αρπαγής στοιχειοθετείται» καταλήγει η δικηγόρος της μητέρας, η οποία κατηγορείται μαζί με τον σύντροφό της ότι προχωρούσε σε γενετήσιες πράξεις μπροστά στην 12χρονη κόρη της 34χρονης.  

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-