Βίντεο – ντοκουμέντο από διάρρηξη σε διαμέρισμα Airbnb: Η νέα… πατέντα των διαρρηκτών

4 months ago 16

Έντρομοι είναι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων Airbnb μετά και τις νέες πατέντες που έχουν βρει οι διαρρήκτες για να παραβιάζουν το κουτί φύλαξης των κλειδιών.

Βίντεο που εξασφάλισε αποκλειστικά το LIVE NEWS κατέγραψε τη δράση διαρρήκτη ο οποίος έβαλε στόχο την κλειδοθήκη διαμερίσματος Airbnb επί της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

Ο δράστης με κουκούλα στο κεφάλι στέκεται στην είσοδο πολυκατοικίας και φαίνεται να ασχολείται με το κινητό του.

Ο διαρρήκτης ανοίγει ένα από τα κουτιά και πατάει κάποιον κωδικό για να το ξεκλειδώσει. Δεν τα καταφέρνει και πατάει ξανά.

Ανοίγει όλα τα κουτιά, το ένα μετά το άλλο και επιστρέφει στο αρχικό όπου τελικά το ανοίγει. Όλο αυτό το διάστημα περνά συνεχώς κόσμος από μπροστά του αλλά εκείνος δε φαίνεται να πτοείται.

Ο άγνωστος παραβίασε το κουτί που περιείχε τα κλειδιά του διαμερίσματος 3ου ορόφου, και έκλεψε την τηλεόραση.

«Πήρε τα κλειδιά και ανέβηκε πάνω στο χώρο και μπήκε μέσα και πήρε την τηλεόραση και έφυγε. Την τύλιξε σε μια κουβέρτα και την πήρε και έφυγε. Η αναστάτωση, πιο πολύ είναι αυτό, η διαδικασία που κλείνει το δωμάτιο, δεν μπορείς να το δώσεις για ένα διάστημα μέχρι να το αντικαταστήσεις», περιέγραψε το θύμα της διάρρηξης.

Ο τρόπος με τον οποίο ο δράστης κατάφερε να μπει στο Airbnb διαμέρισμα είναι κάτι που ανησυχεί αρκετά τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Καταφέρνουν να χακάρουν το λογισμικό που χρησιμοποιούν και να ανοίξουν το κουτί με το κλειδί.

«Είναι μία νέα τεχνολογία όπου μιλάει το κινητό τηλέφωνο με το box και στη συνέχεια σου δίνει πρόσβαση για να ανοίξεις το μποξάκι που θέλεις. Δυστυχώς επειδή είναι και αυτό ένα ψηφιακό καλούδι, κάτι το οποίο μπαίνει ανθρώπινο χέρι και είναι λογισμικό, κάποιο έχουν βρει τρόπους παραβίασης», εξήγησε ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Οι Αρχές εξετάζουν τις κάμερες ασφαλείας στην οδό Τσιμισκή για να βρεθούν στα ίχνη του δράστη, με τους ιδιοκτήτες των Airbnb να ψάχνουν λύση για τη νέα πατέντα που έχουν ανακαλύψει οι επιτήδειοι.

Πόσο εύκολο είναι να παραβιαστεί το κουτί – κλειδοθήκη

Ο Νίκος Βασιλάκος, πρόεδρος Internet Now!, μίλησέ στο LIVE NEWS για το πόσο εύκολο είναι να παραβιάσει κάποιος το κουτί.

«Εγκατέστησε μία κάμερα και είδε του κωδικούς. Δεν είναι τόσο προχωρημένος δηλαδή. Σε πολλά Airbnb πορείς να κάνεις κράτηση και να προχωρήσεις μέχρι ένα σημείο όπου θα φαίνεται ο κωδικός. Μετά μπορείς να την ακυρώσεις και να έχεις τον κωδικό».

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-