Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Δεν φοβάμαι τη στιγμή που θα βρεθώ στο περιθώριο γιατί ξεκίνησα από αυτό

3 months ago 33

«Είμαι πολύ καλά, όλα πηγαίνουν καλά και στη ζωή μου και στο θέατρο»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» στο Mega ήταν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο οποίος μίλησε για τη ζωή του, τα επαγγελματικά του και για την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί. Ο αγαπημένος ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο θάνατος του εμποράκου» στο θέατρο Ζίνα.

«Είμαι πολύ καλά, όλα πηγαίνουν καλά και στη ζωή μου και στο θέατρο. Είμαι στη “Μουρμούρα” 11η σεζόν, όλα είναι καλά. Δεν θα χαρακτήριζα κάτι ότι το έχω ως απωθημένο, αλλά υπάρχουν ρόλοι που θα ήθελα να κάνω. Στο θέατρο όσο μεγαλώνεις τόσο γεννιούνται ρόλοι. Ξεκινάς από έφηβος και γίνεσαι πατέρας ή παππούς. Από τους θεατές η αποδοχή είναι μεγάλη και είχαμε επωμισθεί ένα ρίσκο. Μετά από τόσα χρόνια κωμωδίας κάνεις στροφή και κάνεις ένα δράμα. Με επηρέασε ο παραγωγός που μου το έλεγε 3 χρόνια και η Έφη η σύζυγός μου», είπε αρχικά ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και ανέφερε για τον ρόλο του στο θέατρο:

«Είναι ένας άνθρωπος που πάσχει. Πίστεψε στο αμερικανικό όνειρο αλλά ο ίδιο το σύστημα τον πετάει έξω, και δεν έχει χώρο για τέτοιους ανθρώπους. Είναι συνταρακτικός ρόλος, τραγικός χαρακτήρας που μου έχει διδάξει πολλά. Σήμερα είναι πιο επίκαιρο το έργο από το 1948 που γράφτηκε και το 1949 που ανέβηκε. Στην σημερινή εποχή δεν σε υπολογίζει κανείς, αν βρεθεί ένας άλλος το σύστημα μας πετάει και μας εχθρεύεται. Δεν θα αλλάξει το σύστημα αλλά πρέπει να ανακαλύψουμε την εσωτερική μας ποίηση για να μπορέσουμε να ζήσουμε. Δεν έχω σκοτώσει τον επαναστάτη μέσα μου. Δεν φοβάμαι στη στιγμή που θα βρεθώ στο περιθώριο γιατί ξεκίνησα από το από περιθώριο. Όταν ξεκίνησα δεν με ήξερε κανείς, προσπαθούσα να ενταχθώ σε αυτή τη δουλειά. Με πολλή δουλειά και μόχθο κατάφερα να με μάθουν αλλά το να ξαναβρεθώ δεν με απασχολεί καθόλου».

Συνεχίζοντας ο ηθοποιός, είπε: «Έχω βγάλει από πάνω μου την υστεροφημία και τον ναρκισσισμό, και δεν θέλω να με θυμούνται, είναι μεγάλη ελευθερία αυτό. Δεν κρατάω αρχείο απ΄ τις παραστάσεις που έχω κάνει και τις εμφανίσεις μου. Δεν έχω μετανιώσει για κάποιον ρόλο που έχω κάνει. Δουλεύω βάσει των – καμία φορά κατ΄εμε – ερμηνευτικών αποτυχιών μου.

Συμφωνώ με τον Αιμίλιο Χειλάκη που είχε πει στο «Χαμογέλα και Πάλι» ότι κάναμε μία καταστροφή στην καριέρα μας! Να την συνεχίσουμε! Είμαι ευτυχής που ο φίλος μου έκανε κωμωδία. Μέσα στην θεατρική μας οικογένεια κάποιοι άνθρωποι έχουμε φτιάξει ισχυρές φιλίες, και χαιρόμαστε όταν ο φίλος μας πηγαίνει καλά».

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «Δον Κιχώτης» σε καλοκαιρινή περιοδεία.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-