Βορίδης: «Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

4 weeks ago 5

«Η αποτελεσματικότητα της πρότασης δυσπιστίας θα κριθεί σε 2 επίπεδα. Το πρώτο κατά πόσο θα δημιουργήσει κάποια είδους ρηγμάτωση στην κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Βορίδης, προβλέποντας ότι η κράτος θα βγει ενισχυμένη από αυτό, και δεύτερον όπως είπε ένα «έλλειμμα επικοινωνιακό, ενημέρωσης ως προς τη θέση της κυβέρνησης που υπήρχε, αναπληρώνεται».

Για τον Κώστα Καραμανλή

Σχετικά με τα «πυρά» της αντιπολίτευσης ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής κρύβεται από την υπόθεση, ο κ. Βορίδης σχολίασε στον ΣΚΑΪ ότι ποτέ δεν κρύφτηκε.

«Κατάθετε 8,5 ώρες στην εξεταστική επιτροπή. Έχει μιλήσει στην πρώτη συζήτηση όταν εξετάσαμε τα αιτήματα για τις εξεταστικές και τις 2 προκαταρκτικές. Δεν μίλησε μόνο στη συζήτηση για την αποτίμηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας. Ερωτηθείς για τον αν ο κ. Καραμανλής έδωσε απαντήσεις κατά τη χθεσινή του ομιλία, ο κ. Βορίδης απάντησε «δεν θεωρώ ότι προστέθηκε κάτι καινούργιο».

Παράλληλα, τόνισε ότι «αυτή η κράτος έχει κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μην συγκαλυφθεί τίποτα» στην υπόθεση.

Για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να δεσμευθεί η ΝΔ ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη μιας η 2 συνεδριάσεων, προκειμένου να ενεργοποιηθεί τώρα αμέσως το άρθρο 86 του Συντάγματος, ο κ. Βορίδης σχολίασε «ας το καταθέσει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και θα δούμε αν υπάρχουν νεότερα στοιχεία, διότι έχουν ήδη κατατεθεί 2 προτάσεις για συμβουλή προκαταρκτικής τις οποίες η Βουλή απέρριψε. Έχουν κατατεθεί για τα ζητήματα της 717. Αυτό απερρίφθη».

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-