Βραζιλία: «Μαϊμού» γιατρός περιέθαλψε 30 ασθενείς σε νοσοκομείο πριν αποκαλύψει ότι αγόρασε πτυχίο με 8 δολάρια

4 months ago 22

Μια  γυναίκα από την Βραζιλία που προσποιήθηκε ότι είναι γιατρός, περιέθαλψε σχεδόν 30 ασθενείς σε νοσοκομείο πριν αποκαλύψει ότι αγόρασε το πτυχίο της στο διαδίκτυο για 8 δολάρια.

Η 27χρονη Mirian Santana συνελήφθη τη Δευτέρα, την πρώτη ημέρα της εργασίας της στο Coroados του Σάο Πάολο.

Μέχρι τη στιγμή που της πέρασαν χειροπέδες, είχε ήδη περιθάλψει 30 ενήλικες και παιδιά, σύμφωνα με το «G1» και τη «New York Post».

Την υπόθεση ανακίνησαν άλλοι επαγγελματίες υγειονομικοί, που την υποψιάστηκαν και έλεγξαν τον αριθμό μητρώου της, ο οποίος ανήκε σε πραγματικό γιατρό.

Fake Brazilian doctor treated 30 patients at hospital after buying $8 degree online https://t.co/W0Wmamolkf pic.twitter.com/lk47kedP78

— New York Post (@nypost) March 9, 2024

Το πτυχίο της,  το οποίο αγόρασε στο διαδίκτυο για 8 δολάρια, ανέφερε ότι είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της το 2022, αλλά το πρόγραμμα σπουδών της συγκεκριμένης σχολής δεν είχε καν αρχίσει να υφίσταται μέχρι εκείνη τη χρονιά, όπως ανέφερε το «G1». Όταν, εν τέλει, ήρθε αντιμέτωπη με την αποκάλυψη της αλήθειας στο νοσοκομείο, παραδέχθηκε ότι αγόρασε το έγγραφο μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο.

Αργότερα είπε στην Αστυνομία ότι ήταν λογοθεραπεύτρια και έβγαζε περίπου 802 δολάρια το μήνα. Οι αστυνομικοί δεν επιβεβαίωσαν το επάγγελμά της. Τη δουλειά της γιατρού τη βρήκε μέσω μιας εταιρείας εξωτερικής ανάθεσης.

Η Σαντάνα συνελήφθη για παράνομη άσκηση επαγγέλματος, χρήση πλαστού εγγράφου, κίνδυνο για τη ζωή και απόπειρα υπεξαίρεσης.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-