«Βρες τώρα 20.000 ευρώ»! H πλαστή επιστολή που πλάσαρε ο Αρχιμανδρίτης Θεσσαλονίκης και ξάφρισε πάνω από 1,35 εκατ. ευρώ

3 months ago 12

Μία ακόμα από τις πλαστές επιστολές που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Αρχιμανδρίτης της Θεσσαλονίκης και ο καθηρημένος ιερέας για να αποσπάσουν χρηματικά από πιστούς φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Ο 68χρονος Αρχιμανδρίτης που «πουλούσε» τον εαυτό ως τον επόμενο Μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης, ο 61χρονος «ξυρισμένος» παπάς και τέσσερα ακόμα άτομα, κατάφεραν, όπως λέει το κατηγορητήριο, να στήσουν μια πρωτοφανή κομπίνα και να «ξαφρίσουν» περισσότερα από 1,35 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι από το 2018, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητα του 68χρονου αρχιμανδρίτη και με απατηλά μέσα, δήλωναν ότι είναι βέβαιη η εκλογή του ως Μητροπολίτη.

Παράλληλα, ζητούσαν από τους πιστούς να ενισχύουν χρηματικά και με δωρεές σε φυσικά πρόσωπα και φορείς την παρασκηνιακή διαδικασία της εκλογής του.

Μάλιστα έλεγαν στα θύματα ότι τα χρήματα θα τους επιστραφούν, ενώ για να πετύχουν το σκοπό τους τους επιδείκνυαν πλαστές επιστολές. Αποστολείς των επιστολών αυτών φαίνονταν να είναι μεταξύ άλλων η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το υπουργείο Οικονομικών, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και η προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σε μια από τις πλαστές επιστολές που φαίνεται να έδειξαν στα θύματα τους η ιερή συμμορία και εξασφάλισε το newsit.gr, υπάρχουν οι ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ φέρει τις σφραγίδες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του πρωτοσύγκελου. Στην επιστολή ζητείται από τον 68χρονο «υποψήφιο» Μητροπολίτη να βρεθούν άμεσα 20.000 ευρώ και να είναι έτοιμος για ακόμη επιπλέον χρηματικά ποσά.

«Με αγάπη κι εγκαρδιότητα στο πρόσωπό σου, ο Αθηνών Ιερώνυμος…»

«Άκου, αναμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση το κόκκινο φως εντός των ημέρων για να μπορέσουμε να σας καλέσουμε όλους κάτω. Στην Αθήνα. Πρέπει να μπορέσουν να έλθουν στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με την συνοδεία τους, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης με τη συνοδεία του, συνοδεία από το Φανάρι. Έχουμε να κανονίσουμε την έλευση των δύο πρέσβεων από το Λονδίνο αλλά κι από Κύπρο, αλλά και από Άγκυρα και από Κωνσταντινούπολη. Θέλουν να είναι όλοι αυτοί κάτω στην Αθήνα για να αποδώσουν φόρο τιμής στους εγγυητές σου, να τους επευφημήσουν, να τους δώσουν τα χρήματα που είπαν, τα μετάλλια και να είναι μέτοχοι στις χαρές σας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή, ενώ στη συνέχεια οι πλαστογράφοι επισημαίνουν:

«Βρες τώρα αυτά τα 20.000 ευρώ του τέταρτου εγγυητού και να είσαι έτοιμος για ακόμη ίσως δύο που θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί το ποσόν. Από όλη την συνεργασία με την Κομισιόν αλλά και με την οικονομική επιτροπή με αυτά; Και με αυτά, και με αυτά σου εύχομαι με το καλό να έρθει το 2021 και να αρχίσει η προσωπική σου πεντηκοστή που τόσο άργησε αδερφέ μου καλέ. Θέλω πλήρη συνεργασία με την Κομισιόν για το πόσο είναι υπέρογκο και χρειάζεται επ’ ακριβώς τι θα σου πουν, αλλά και με την οικονομική εφορία. Όλα να πάνε κατ’ ευχήν. Με αγάπη κι εγκαρδιότητα στο πρόσωπό σου ο Αθηνών Ιερώνυμος».

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-