Βρούτσης: "Καλή επιτυχία σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, το ποδόσφαιρο σε νέα εποχή με τη λειτουργία υπερσύγχρονων συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας"

3 months ago 11

ΘΑΝΟΣ ΦΕΡΩΝΑΣ 07.03.2024 | 15:01

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται πλέον σε νέα εποχή με τη λειτουργία υπερσύγχρονων συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας στα γήπεδα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει περάσει πλέον σε νέα εποχή, καθώς έχει τεθεί σε εφαρμογή η λειτουργία του υπερσύγχρονου συστήματος ηλεκτονικής εποπτείας σε όλα τα γήπεδα της Stoiximan Super League.

Θυμίζουμε ότι καμία ΠΑΕ που αγωνίζεται στην κατηγορία δεν θα μπορεί να αγωνίζεται με θεατές στις εγχώριες διοργανώσεις αν δεν είναι εγκατεστημένο το συγκεκριμένο σύστημα.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Σε εφαρμογή η λειτουργία του υπερσύγχρονου συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας σε όλα τα γήπεδα της Super League, με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας υψηλής ευκρίνειας, που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των κερκίδων, του αγωνιστικού χώρου και στοχευμένων περιοχών πέριξ των αποδυτηρίων.

Σημειώνεται ότι καμία ΠΑΕ, που αγωνίζεται στη Super League, δεν θα αγωνίζεται με θεατές στις εγχώριες διοργανώσεις, εάν δεν έχει εγκατεστημένο και σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και εποπτείας της αθλητικής εγκατάστασης που χρησιμοποιεί ως έδρα της.

Η 6η Μαρτίου 2024 ήταν η δεύτερη ημερομηνία ορόσημο για την εφαρμογή του Ν. 5085/2024 που ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση από το ελληνικό κοινοβούλιο για την αποτροπή και αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων.

Η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου θα ολοκληρωθεί στις 9 Απριλίου 2024, οπότε και θα ισχύει το σύστημα ταυτοπροσωπίας μέσω του κινητού τηλεφώνου των κατόχων των εισιτηρίων με προηγούμενη εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).

Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος για την απρόσκοπτη λειτουργία των καμερών σε κάθε στάδιο πιστοποιείται με συγκεκριμένη διαδικασία, που ορίζει ο νόμος, από την ΕΛΑΣ, η οποία έχει την ευθύνη για να εξακριβώσει αν όλα βαίνουν καλώς και να δώσει το «πράσινο φως» διεξαγωγής της κάθε αναμέτρησης.

«Ξεκίνησε μία νέα εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, στην συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε Πολιτεία και ΠΑΕ για την αναβάθμιση του προϊόντος και την επιστροφή των οικογενειών στα γήπεδα.

Στόχος μας είναι η διασφάλιση των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν στον κάθε πολίτη της χώρας να νιώσει ασφαλής μέσα σε μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση, και προς αυτήν την κατεύθυνση επιβάλλονται και οι προληπτικές διοικητικές κυρώσεις, εάν και εφόσον κάποια ΠΑΕ δεν συμμορφώνεται με τις διατάξεις του Νόμου.

Θεωρούμε τις ΠΑΕ απαραίτητους συμμάχους στην προσπάθειά μας, όπως και τους ίδιους τους φιλάθλους, και τους ευχαριστώ όλους για την μέχρι τώρα στάση τους.

Εύχομαι στις ομάδες της Super
League καλή επιτυχία στα play
off και στα play
out του πρωταθλήματος. Επιπλέον και ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ που αγωνίζονται απόψε για το Conference
League καλά αποτελέσματα.

Θα είμαστε περήφανοι να συνεχίσουν και οι δύο στον θεσμό και να διεκδικήσουν ακόμα και το τρόπαιο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή του!»,δήλωσε ο κ. Βρούτσης με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας των καμερών σε όλα τα γήπεδα της Super League".

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-