Υεμένη: Πλάνα από την διάσωση επιζώντων στο πλοίο που δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι

3 months ago 14

Στα πλάνα διακρίνονται Ινδοί διασώστες από ελικόπτερο να προσεγγίζουν το φλεγόμενο πλοίο στον Κόλπο του Άντεν στην Ερυθρά Θάλασσα προκειμένου να ανασύρουν τους επιζώντες.

India saved the survivors of the bulk bearer M/V True Confidence aft yesterday’s Houthi rocket onslaught that killed 3.

This video shows the unit of the subject vessel INS Kolkata redeeming survivors

India plays a large relation successful the Red Sea situation

🇮🇳🇮🇱 pic.twitter.com/nKmGiWSFkq

— Visegrád 24 (@visegrad24) March 7, 2024

Για πρώτη κίνηση τρεις νεκροί στην επίθεση των Χούθι

Από την επίθεση την ζωή τους έχασαν 3 μέλη του πληρώματος του εμπορικού πλοίου True Confidence, και τέσσερα ακόμα τραυματίστηκαν.

Το χρονικό της επίθεσης

Χθες περί τις 10:30 (ώρα Ελλάδας), αντιπλοϊκός βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από εδάφη ελεγχόμενα από τους Χούθι στην Υεμένη εναντίον του True Confidence, πλοίου μεταφοράς αδιακρίτως ξηρού φορτίου «υπό σημαία Μπαρμπάντος, λιβεριανής ιδιοκτησίας», ανέφερε το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

«Ο πύραυλος έπληξε το πλοίο και το (...) πλήρωμα έκανε λόγο για τρεις νεκρούς, τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, και μεγάλες ζημιές», διευκρίνισε η CENTCOM μέσω X (του πρώην Twitter).

Μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, ο Γιαχία Σάρι, σημείωσε από την πλευρά του πως το True Confidence χτυπήθηκε από «πυραύλους» αφού το πλήρωμά του αψήφησε «προειδοποιητικά μηνύματα».

Νωρίτερα χθες, υπηρεσίες ναυτικής ασφάλειας έκαναν λόγο για φορτηγό πλοίο που δέχθηκε επίθεση και υπέστη ζημιές ανοικτά της Άντεν, στη νότια Υεμένη, χώρα όπου μαίνεται πόλεμος την τελευταία δεκαετία.

Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO σημείωσε μέσω X πως το πλήρωμα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σκάφος, που πλέον είναι ακυβέρνητο.

Οι Υεμενίτες αντάρτες, προσκείμενοι στο Ιράν, εξαπολύουν από τα μέσα του Νοεμβρίου επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, θαλάσσιες οδούς μείζονος σημασίας για το διεθνές εμπόριο.

Λένε πως βάζουν στο στόχαστρο πλοία κατ’ αυτούς συνδεόμενα με το Ισραήλ και συμμάχους του, ιδίως τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε φανέρωση υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακο που βομβαρδίζεται και πολιορκείται από τον ισραηλινό στρατό από την 7η Οκτωβρίου.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-