Με το βλέμμα στις ευρωεκλογές η ΝΔ – Τα διλήμματα της κάλπης και τα ορόσημα

3 weeks ago 3

Θέση μάχης παίρνουν στην κυβέρνηση, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ώστε την ώρα της κάλπης να επιτευχθεί για το κόμμα της ΝΔ το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η παρουσίαση της λίστας των υποψηφιοτήτων, αλλά και το συνέδριο του Απριλίου αποτελούν ορόσημα για την γαλάζια παράταξη, στον δρόμο προς τις κάλπες.

Μέσα από την παρουσία του, το βράδυ της Παρασκευής, στην εθνική συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά και την περιοδεία του Σαββάτου στον Ασπρόπυργο, ο πρωθυπουργός έθεσε σε κίνηση τις γαλάζιες μηχανές, με το βλέμμα στο ορόσημο των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει σταδιακά τα διλήμματα της κάλπης, στοχεύοντας στη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κεντρική στρατηγική αποτελεί και η διεύρυνση της κυβερνητικής παράταξης μέσα σε νέες δεξαμενές πολιτών.

Στον ορίζοντα υπάρχουν ακόμη ορόσημα:

  • Το τριήμερο ραντεβού των εργασιών του Συνεδρίου (θα πραγματοποιηθεί από τι 5 μέχρι τις 7 Απριλίου)
  • Η παρουσίαση της λίστας των υποψηφιοτήτων. Μία λίστα που θα παρουσιαστεί μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα και αποτελεί ένα από τα κορυφαία ζητήματα συζήτησης στις εσωτερικές συσκέψεις στην Ηρώδου Αττικού 19 και στα κεντρικά γραφεία της κυβερνητικής παράταξης, στην Πειραιώς.

Στον ορίζοντα είναι και η μάχη της Ολομέλειας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί στη Βουλή, καθώς τη θεωρεί κομβική μεταρρύθμιση, ενώ έχει ευθεία αναφορά, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, τόσο στην αναβάθμιση των δημόσιων ΑΕΙ αλλά και στις αυστηρές οικονομικές και εκπαιδευτικές προϋποθέσεις για την ίδρυση μη κρατικών-μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Δεν πρόκειται εδώ να επιτρέψουμε τη δημιουργία πανεπιστημίων στο μοντέλο κάποιων ορόφων σε μία πολυκατοικία. Δεν είναι αυτό το οποίο χρειάζεται η Ελλάδα, δεν είναι αυτό το οποίο θα επιτρέψουμε με τον νόμο τον οποίο θα ψηφίσουμε” δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.

Στην πρώτη γραμμή της κυβέρνησης είναι και τα θέματα της καθημερινότητας όπως η ακρίβεια και η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Το βάρος πέφτει επίσης στους τομείς της ασφάλειας, της υγείας και της παιδείας.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-